fbpx
Close

WTA kalender on paigas septembri alguseni, Tallinn Openi saatus veel lahtine

Naiste profitennise katusorganisatsiooni WTA 2023. aasta kalender on koostatud septembri esimese nädalani, mistõttu ei saa veel praegu öelda, kas Tallinn Open toimub teist aastat järjest või mitte.

Kokku toimub augusti lõpuni 40 WTA turniiri ja neli suure slämmi turniiri, lisaks on kalendris märgitud WTA 125 ehk Challengeride toimumise ajad ja kohad, kuid neid ei käsitleta näiteks võitmise korral WTA turniiri võiduna. Ei ole välistatud, et mõni turniir võib kaheksa kuu sisse veel juurde tulla, kuid septembris on esialgu kirjas vaid WTA 125 kuu algul.

Muutunud on nii palju, et pärast Austraaliat mängitakse 6.-12. veebruarini WTA turniir Linzis, kus tavaliselt on mängitud sügisel. See võistlus asendab Peterburi turniiri, mistõttu võiks Anett Kontaveit olla Linzis tiitlikaitsja.

Kevadel on Euroopas liivaturniire tavalisest vähem ja põhjus peitub selles, et Madridi ja Rooma WTA 1000 turniirid on järgmisel aastal kahenädalased nagu seni on olnud vaid Indian Wellsi ja Miami turniirid. Tõenäoliselt tehakse neil turniiride 96 mängija tabel.

Vaadake WTA 2023. aasta kalendrit siit.

Meestel on ATP turniirid paigas aasta lõpuni. Nende põhjal saame öelda, et taastatakse Hiina turniirid, mis on alates 2020. aasta koroonakriisist ära jäänud. See omakorda vihjab, et võib-olla võistlevad järgmisel hooajal septembris-oktoobris Hiinas ka naised.

scroll to top