fbpx
Close

Barbora Krejcikova jõudis finaali pärast ülipikka mängu

Barbora Krejcikova Tallinn Openi poolfinaalis. / Foto: Karl Toomsoo

Barbora Krejcikova (Tšehhi, 7) on WTA 250 turniiri Tallinn Open esimene finalist, kui ta alistas 3 tundi ja 22 minutit kestnud mängus Belinda Bencici (Šveits, 2) 6:7, 7:6, 6:2.

Esimeses setis oli Krejcikova murdega taga 3:5, aga just tema sai seisul 6:5 esimesed kaks settpalli vastase servil. Kuid tie-breakis juhtis Bencic 5:3 ja 6:4 ning võitis 7:5. Teises setis murdeid ei olnud, aga pikki geime ja murdepalle küll. Tie-break kuulus aga seekord kindlalt 7:2 Krejcikovale. Sealt algaski tema tõus ja otsustavas setis oli ta lõpuni murdega ees, kuid seisul 5:2 võitis teistkordselt Bencici servigeimi pärast kuuendat matšpalli.

Ajalise kestvuse poolest oli tänane mäng 2022. aasta WTA turniiridel pikkuselt kuues. Pikimas mängus (3 tundi 53 minutit võitis ukrainlanna Lesja Tsurenko Budapesti turniiril venelanna Kamilla Rahhimova.

Krejcikova jõudis sel hooajal finaali teist korda. Tšehhitar oli hoos ainult jaanuaris, kui ta mängis Sydney WTA 500 turniiri finaalis, kus kaotas Paula Badosale (Hispaania). Poolfinaalis oli ta dramaatilises mängus alistanud Anett Kontaveidi 0:6, 6:4, 7:6. Seejärel jõudis tšehhitar veel Australian Openi veerandfinaali, aga pärast seda oli tema bilanss kuni Tallinna turniirini 9 võitu ja 12 kaotust.

Krejcikova jääb nüüd ootama finaalivastast Anett Kontaveidi (1) ja Kaia Kanepi mängust. Kuigi eestlanna, kes selle mängu võidab, saab enne finaali vähem puhata, kuid Krejcikoval on seljataga väga pikk mäng.

Tõenäoliselt ei alga eestlannade poolfinaal kell 18, nagu ajakavas planeeritud, sest enne on kavas ka paarismängu poolfinaali.

scroll to top