fbpx
Close

Serena Williams naaseb Wimbledoni turniiriks

Serena Williams mullu Australian Openil. / Foto: Reuters/Scanpix

Täpselt aasta aega oli suurest tennisest eemal 23-kordne suure slämmi turniiride võitja Serena Williams, kes kavatseb Wimbledoni turniiriks naasta.

Williams ei ole seda otseselt välja kuulutanud, kuid andis Instagrami fotoga vihje. Nimelt on sellel näha ainult Serena jalad treeningtossudes muru peal ja pildi all tekst: “SW ja SW19, see on kuupäev 2022. Näeme seal.” Esimene lühend tähendab ilmselt Serena Williamsi nime, aga SW19 on Wimbledoni postiindeks ja seda lühendit on turniiri kohta ka varem kasutatud.

Serena jaoks oleks see tema 21. Wimbledon ja kokku 80. slämmiturniir, kus ta osaleb. Ta alustas mängimist suurtel slämmidel aastal 1998, kuid erinevatel põhjustel on Serena ka slämmiturniire vahele jätnud. Viimati mängiski Williams mullu Wimbledonis, kus kaotas esimeses ringis ja pärast seda on pidanud aastase pausi, mille jooksul ei ole temalt tulnud kuigi palju vihjeid selle kohta, kas ja millal tema karjäär jätkub.

Williamsi treener Patrick Mouratoglou on vahepeal asunud juhendama Simona Halepit, aga prantslasest treener ütles, et ta rääkis selle otsuse ka Williamsiga läbi. Kuna polnud teada, kas Serena naaseb, ei ole Mouratoglou esialgu enam tema treener, kuid võib sellesse rolli naasta.

Williams peab saama Wimbledonis mängimiseks wild card’i ehk vabapääsme, sest edetabelis on ta langenud 1208. kohale. Wimbledoni esimese ringi punktid ongi ainsad, mis tema arvele veel jäänud. Kuid on kindel, et korraldajad annavad vajadusel Serenale vabapääsme.

scroll to top