fbpx
Close

Carlos Alcaraz võitis Miami turniiri

Carlos Alcaraz Miami turniiri finaalis. / Foto: AP/Scanpix

18-aastane hispaanlane Carlos Alcaraz on suurte sammudega jõudnud maailma paremikku ja võitia täna karjääri esimese Masters 1000 turniiri Miamis.

Finaalis alistus maailma 16. reketile, kes oli asetatud 14ndana Casper Ruud (Norra, 6). Vaatamata norralase paremale edetabelikohale loeti soosikuks Alcarazi, aga mängu algus seda ei tõestanud. Ruud murdis Alcarazi pallingu teises geimis ja asus juhtima 3:0. Alcaraz tegi kaotatud servigeimis eeskäega neli lihtviga ja täpselt neljast punktist piisabki ju geimi võitmiseks.

Murrang algas aga seisul 3:1, 40:0 Ruudi pallingul. Alcaraz võitis neli punkti järjest ja teenis murdepalli. Selle geimi Ruud veel päästis, aga järgmisest 10st geimist võitis Alcaraz 9, mis tähendas 7:5, 3:0 edu. Ruud kaotas seega neli servigeimi üsna lühikese aja jooksul. Maksvusele pääses Alcarazi agressiivsem mäng. Ta käis tihti ka võrgus ja noppis sealt punkte ning suutis rasketest positsioonidest lüüa ka teravalt, mistõttu Ruudil ei olnud lihtne initsiatiivi haarata.

Norralane ei alistunud võitluseta. Seisul 0:3 läks ta Alcarazi servil ette 40:0 ja kuigi kolm murdepalli hispaanlane päästis, võitis Ruud lõpuks kuuendalt murdepallilt. Ühe murde tagasisaamine Ruudi ei aidanud. Alcarazil jäi veel servida kolm korda ja nende geimide jooksul kaotas ta vaid kaks punkti. Seega oli vaatamata 7:5, 6:4 seisule hispaanlase paremus üsna ilmne. Ruud ei saanud enam hakkama tõrjetel.

Mõlemad mängijad lõid esimest servi väga hästi – Alcaraz 78- ja Ruud 71-protsendiliselt. Kuid palju suurem oli vahe esimese servi punktide võitmises: Alcaraz 75% ja Ruud 58%. Meeste tennises ei piisa reeglina 58 protsendist mängu võitmiseks.

Maailma edetabelis jääb Alcarazil siiski 29 punkti puudu, et kerkida esikümnesse. Täpselt 10. kohal on praegu neljanda Briti esikümne tennisistina Cameron Norrie, kes jõudis nii kõrgele esmakordselt. Kuid ilmselt on kõigile tennise asjatundjatele selge, et Alcarazi jõudmine esikümnesse on ainult aja (ja pigem lühikese aja) küsimus.

Alcaraz on Miami turniiri 37-aastase ajaloo noorim tšempion ja alates 1990. aastast nooruselt kolmas ATP Masters 1000 turniiri võitja. Nagu juba varem oleme kirjutanud, võitis Alcarazi kuulus kaasmaalane Rafael Nadal paar nädalat nooremana 2005. aastal Monte Carlo Mastersi. 18-aastaselt võitis Masters 1000 turniiri ka ameeriklane Michael Chang (1990 Toronto). Miami noorim võitja oli seni ei keegi muu kui Novak Djokovic (Serbia), kes 2007. aastal seal võites oli 19-aastane.

“Mul ei ole sõnu, et kirjeldada, mida praegu tunnen. On nii eriline võita esimene Masters 1000 turniiri just siin Miamis. Minuga koos on uskumatu tiim, kelle üle olen ka väga õnnelik,” ütles Alcaraz autasustamisel. “Casper on suurepärane mängija, tal on väga hea eeskäsi. Seepärast püüdsin rohkem rünnata tema tagakätt,” rääkis Alcaraz taktikast. “Ma ei tahtnud tal lasta domineerida. Ees- ja tagakäsi piki joont olid minu jaoks edu võtmed.”

scroll to top