fbpx
Close

Jürgen Zopp ja Otto Virtanen finaali siiski ei jõudnud

– Otto Virtanen mullu Paf Openil finaali mängimas / Foto: ETL

Jürgen Zopp näitas suurest tennisest sisuliselt loobununa väga head mängu Helsingi Challenger-turniiri paarismängus, kuid koos soomlase Otto Virtaneniga jäi neil finaalipääsust siiski pisut puudu.

Poolfinaalis neljandana asetatud austerlaste Alexander Erleri ja Lucas Miedleri vastu olid mõlemad setid tasavägised, aga Zopp/Virtanen kaotasid 6:7, 4:6. Esimese seti algul päästis kumbki paar oma pallingul kaks murdepalli, aga edaspidi enam võimalusi vastase servi võita polnud ja mängiti tie-break. Otsustav moment tuli siis, kui Zopp/Virtanen asusid servima seisul 2:3. Esialgu olid minimurded tasa, kuid nüüd kaotas Eesti/Soome paar mõlemad punktid oma servil ja tie-break’i 3:7.

Teises setis oli Zoppil ja Virtanenil võimalus murda vastaste serv seisul 2:1, aga kasutamata jäi kaks murdepalli. Kuid seisul 3:3 kasutasid austerlased analoogilise võimaluse teisel murdepallil ära ja sellega võitsidki mängu.

Statistiliselt on omapärane fakt, et kuigi Zopp ja Virtanen lõid 9 ässa ning vastased mitte ühtki, võitsid austerlased esimeselt pallingult koguni 87% punktidest, aga Eesti/Soome paar ainult 67%. Kui võtta üheksa ässa ära, siis mängu läinud pallidest võitsid Zopp/Virtanen 36st 21 ehk 58%. Seda on üsna vähe, kuigi samas ei olnud serv võib-olla otsustav faktor, sest võimalusi murda oli mõlemal võrdselt.

scroll to top