fbpx
Close

Elena Malõgina pääses finaali kindlalt, Maria Lota Kaul napilt

– Maria Lota Kaul / Foto: ETL/Igor Pissarev

Eesti meistrivõistluste naiste üksikmängus kohtuvad neljapäevases finaalis tiitlikaitsja Elena Malõgina (1) ja Maria Lota Kaul (6).

Malõginal ei olnud raskusi Anet Angelika Koskeli alistamisega 6:2, 6:1. Ei tea, kui palju mõjutas Koskeli mängu valutav reielihas, kuid igatahes ta kasutas arstipausi ja lasi reie kinni teipida. Mängu see mingit muutust ei toonud, Malõgina oli pallivahetusi suures osas kontrollinud algusest peale.

Hoopis põnevam oli Kauli ja Sofia Chekhlystova heitlus. Nemad olid Eesti meistritiitli võitnud aastatel 2015-2017, algul kaks korda Kaul ja siis Chekhöystova, kes Kauli 2017. aasta finaalis alistas. Kauli ründavam mäng pääses esimeses setis maksvusele ja ta võitis selle 6:2. Siis võttis arstipausi Chekhlystova, kes lasi masseerida reie tagalihast ja tegi arsti juhendamisel erinevaid harjutusi. Paus tuli kasuks – Chekhlystova asus teist setti kiiresti juhtima ja alles seisul 0:5 sai Kaul ühe geimi kätte. Chekhlystova ei löönud nii kõvasti kui Kaul, aga suutis siiski pikalt ja täpselt tagajoonele mängides aeg-ajalt ka ise initsiatiivi haarata.

Otsustavas setis oli kogu aeg ees Kaul, aga Chekhlystova viigistas. Seisul 5:4, 30:30 mängiti imeline pikk punkt, mille võitis Chekhlystova ja varsti oli tablool 5:5. Kuid Kaul läks uuesti ette ja jätkas järjekindlalt ründamist. Pisut tuli nüüd appi ka Chekhlystova, kes seisul 5:6 tegi kaks topeltviga. Kuid ikkagi oli see Kauli agressiivsus, mis lõpuks talle 6:2, 1:6, 7:5 võidu tõi.

“Esimese seti mängisin väga hästi, aga siis tuli pikem paus sisse ja pärast seda hakkas ta agressiivsemalt mängima ka. Natuke ehmatasin ära ja pidin mõningaid asju muutma, kuid kiirelt oli seis 0:3 ja siis läks juba tuju ka alla – sain aru, et teist setti enam ei päästa, pean otsustavaks keskenduma. Õnneks suutsin kolmandas setis maksimumi välja panna. Olin väsinud küll, aga võiduusk mind maha ei jätnud. Pidin lihtsalt mängima oma agressiivset mängu, sest see oli ju toiminud,” pajatas Kaul.

Kaul loodab, et finaal Malõginaga tuleb põnev. “Eelmisel aastal mängisin temaga veerandfinaalis kolm setti. Vihmapaus tuli veel sisse ja pärast seda kaotasin otsustava ära. Midagi võimatut seal pole, et ma ei võiks võita,” ütles Kaul, kes mängib homme oma neljandas finaalis.

scroll to top