fbpx
Close

Meeste üksikmängus favoriidid ei vääratanud, Shapovalov lülitas välja brittide iidoli

Wimbledoni publik jätab hüvasti Andy Murrayga. / Foto: EPA/Scanpix

Wimbledoni turniiri meeste üksikmängus pole pärast Stefanos Tsitsipase (Kreeka, 3) väljalangemist suuri üllatusi enam sündinud. Tabeli ülemises pooles pääses kaheksndikfinaali kuus asetatatud mängijat.

Tsitsipase alistaja Frances Tiafoe (USA) teekond lõppes Karen Hatšanovi (Venemaa, 25) käe läbi. Kindlasti oli Hatšanov rahul, et ei pidanud 3. ringis kohtuma Tsitsipasega ning ameeriklase alistas ta kindlalt 6:3, 6:4, 6:4. Asetatud mängijatest langes täna välja Diego Schwartzman (Argentiina, 8), aga muruväljakul ei olnud tema 3:6, 3:5, 7:6, 4:6 kaotus Marton Fucsovicsile (Ungari) üllatus.

Tennisnet ei olegi seni kirjutanud, kuidas on mänginud maailma esireket Novak Djokovic (Serbia), kes reedel alistas Dennis Kudla (USA) 6:4, 6:3, 7:6. Kolmandas setis oli soosik veidi hädas, kui jäi algul taha 0:3 ja pärast servimurde tagasivõitmist ka tie-break’is 1:4. Aga samas ei ole vist mõtet (kui mingit imet ei juhtu) Djokovicist enne veerandfinaali üldse rääkida, sest tema võidud on ju sisuliselt ette teada. Veerandfinaalis võib Andrei Rublev (Venemaa, 5) staarile ehk vastu saada. Reedel kulutas Rublev Fabio Fognini (Itaalia) alistamiseks neli setti.

Nii et tegelikult oli päeva sündmus hoopis Wimbledoni kahekordse tšempioni Andy Murray (Suurbritannia) 4:6, 2:6, 2:6 kaotus Denis Shapovalovile (Kanada, 10). Ei ole ju üllatus, aga eks britid ikkagi lootsid, kuigi puusaoperatsiooni läbi teinud Murray kohta öeldi juba aasta tagasi, et ta on profituuril võitlusvõimeline, aga TOP20 tasemel enam mängida ei suuda.

“Minu unistus mängida sellise legendiga nagu Andy sai täna teoks,” ütles Shapovalov. “Seda, mida ta on teinud, pole keegi suutnud (Shapovalov peab silmas mängimist kunstpuusaga – toim) ja ta inspireerib paljusid.” Kanadalane arvas, et tänu peaväljakule ja suurepärasele vastasele tegi ta oma elu parima mängu. Kui mehed võrgu juures kätlesid, ütles Shapovalov Murrayle: “Sina oled minu kangelane!”

Brittide päeva lisas kurbust ka riigi esireketi Daniel Evansi (22) kaotus neljas setis Sebastian Kordale (USA). Kuna paljud USA meesmängijad (Taylor Fritz, Reilly Opelka, John Isner) loobusid Tokyo olümpiamängudest, sõidab Jaapanisse ka Korda. Selle sündmuse teeb aga eriliseks fakt, et Tokyos võistlevad ka Sebastiani õed Nelly ja Jessica, kes löövad kaasa golfiturniiril. Nelly on praegu naiste golfi maailma esinumber ja ilmselt Petr Korda kolmest lapsest peamine medalilootus.

scroll to top