fbpx
Close

Anett Kontaveit kerkis maailma edetabelis kaks kohta

Anett Kontaveit Eastbourne’is. / Foto: AFP/Scanpix

Anett Kontaveit tõuseb järgmise nädala WTA edetabelis 25. kohale ehk kahe koha võrra kõrgemale, kui ta oli käesoleval nädalal.

Wimbledoni asetust teatavasti see tõus ei mõjuta, aga sellel poleks ka olnud tähtsust, sest Anett sai kolme mängija loobumise tõttu niikuinii asetuse 24 parema hulgas. Jelena Ostapenko (Läti) kerkis turniirivõiduga üheksa kohta ja on nüüd maailma 34. reket. Ostapenko pole nii kõrgel kohal olnud 2019. aasta maist saadik, mil ta kuulus veel TOP30 hulka.

Bad Homburgis võitis kodupubliku meeleheaks turniiri Angelique Kerber, kellele see oli 13. WTA tiitel (nende hulgas ka kolm slämmiturniiri võitu). Kunagise maailma esireketi turniirivõitude põud oli kestnud juba peaaegu kolm aastat, sest Kerberi viimane võit pärines 2018. aasta Wimbledonist. Finaalis alistas Kerber Katerina Siniakova (Tšehhi) 6:3, 6:2, kuid tähtsaima võidu teenis ta poolfinaalis esimesena asetatud Petra Kvitova (Tšehhi) üle 3:6, 6:4, 7:6. Kuid Kerber ei tõusnudki edetabelis, ta hoopis kaotas sel nädalal 25 punkti ning jäi püsima 28. kohale.

Kaia Kanepi jäi püsima 78. kohale.

scroll to top