fbpx
Close

Eesti tennisenoorte „delegatsioon“ alustab esmaspäeval Šiauliais Tennis Europe U14 põhiturniiri

– Tennis / Foto: Pixabay

Mitmed Eesti noored kuni 14-aastased tennisemängijad saavad käesoleval aastal esimest korda nuusutada võistlushõngu omavanustega teistest riikidest, kui Tennis Europe U14 turniirile Šiauliaisse sõitis Eestist koguni 10 poissi ja kolm tüdrukut.

Tütarlaste kvalifikatsioonist pidi alustama Mirjam Ränkel, kes pääses päeva lõpuks õnneliku kaotajana põhitabelisse. Kvalifikatsiooni avaringis oli Ränkel parem Leedu neiust Beatrice Balsytest 6:3, 6:3, kuid otsustavas kohtumises jäi alla Läti tütarlapsele Odeta Panasale 4:6, 1:6. Kvalifikatsiooniturniirilt mängisidki ennast põhiturniirile ühe Prantsusmaa ja eestlastele tuttava Soome tüdruku Emma Tuomineni kõrval veel kuus Läti tennisepiigat.

Ränkel kohtub põhiturniiri avaringis leedulanna Vilté Daukantaitega. Kätriin Reinvald mängib Briti noortennisisti Sophie Bekkeriga ning Sandra Tolli Läti tüdruku Stefanija Bolevicaga.

Poiste kvalifikatsioonist said kindlalt edasi Markus Valtson, kes valikturniiri esimese asetusena oli avavoorus vaba ning teises ringis alistas prantslase Robin Tranchandi 6:2, 6:0.  Tranchand oli varem välja lülitanud teise Eesti mängija Anders Erik Bergströmi 6:1, 6:3.

Šiauliais nelja õpilasega viibiva treeneri Edgar Vaini sõnul jättis talle Valtsoni mäng hea mulje. „Võrreldes eelmise aastaga on Valtson kindlasti üks enam arenenud U14 mängijaid Eestis. Tal on hea eeskäsi, korralik kaitsemäng, ka lööma on poiss ka hakanud,“ kommenteeris Vain.

Eesti poistest mängisid ennast põhiturniirile veel Rasmus Stalmeister, kes alistas kõigepealt leedulase Kevinas Pumputise 6:1, 6:1 ning seejärel Läti noormängia Davis Mezalsi 6:4, 6:3.  Edwin Averjanov oli sarnaselt Valtsonile avaringis vaba ning otsustavas mängus saavutas võidu lätlase Pauls Kristofers Kudrinši üle 6:4, 6:2 ning ka Ken-Martti Birk, kes pidi väljakule tulema samuti üheks ning otsustavaks teise ringi kohtumiseks. Selles alistas tartlane Läti esindaja Bogdan Kozlovi 6:3, 6:1.

Ülejäänud Eesti noormehed edasi ei pääsenud. Robin Kilp vandus avaringis tulise lahingu järel alla venelasele Aleksandr Monahhovile 3:6, 6:2, 10:8, kuid ka Monahhov ei jõudnud põhiturniirile, sest kaotas teises ringis 0:6, 0:6 Ukraina mängijale Nikita Bilozertsevile.

Vaini sõnul olid Kilpil omad võimalused venelase vastu olemas. „Robini vastane oli vasakukäeline ja mängis uskumatult ettearvamatult, kohati lõi ära, kohati istus kaitses, Robin oli ju peal sett ja 2:0,“ sõnas Kilbi treener.

Võiduta jäi ka Kristofer Karis, kes tõsi, alustas teisest ringist. Kaotus sakslasele Diego Dedura Palomerole oli numbriliselt kindel 3:6, 1:6.

„No Karise vastane oli hirmus „kapp“, see oli ikka väga suurt kasvu ja tugev poiss, ja jälle vasakukäeline. Vasakukäeliste rohkus torkab turniiril silma, ja eks üldiselt oli Eesti poistel näha, et pole ammu-ammu võisteldud, närvi oli sees pisut rohkem kui tavaliselt,“ rääkis Vain.

Nii Kaspar Jaaska, kui Robin Lucas Sirk olid kvalifikatsiooni avaringis võidukad Leedu mängijate üle, kuid siis kaotasid mõlemad lätlastele. Jaaska alistas esmalt Emilis Jaskunase 6:1, 6:2, kuid kaotas Rihards Neimanisele 0:6, 3:6, Sirk oli parem Aistis Kiaunest 6:3, 7:6 (4), kuid jäi seejärel alla tugevale Läti mängijale Armands Airele 2:6, 0:6.

Põhitabeli I ringis oli Eesti poistel enamasti loosiõnne, kuid alates teisest ringist on vastasteks juba eeldatavalt kõvemad tennistekutid. Vaid Ken-Martti Birk loositi kohe avaringis vastamisi turniiri teise asetuse soomlase Felix Alopaeusiga (TE U14 29.).

Teiste Eesti poiste põhitabeli 1. ringi kohtumised:

Averjanov  (TE U14 346.) – Zilvinas Mickus (Leedu, TE edetabelikoht puudub, Leedu U14 nr 10.)

Lusti (TE U14 160.) – Rićards Dzirkals (Läti, TE U14 296.)

Stalmeister (TE U14 748.) – Eduards Karpovs (Läti TE U14 223.)

Valtson (TE U14 228.) – Deividas Bandzevicius (Leedu TE U14 527.)

scroll to top