fbpx
Close

Supermängu teinud Arina Sabalenkale Anett Kontaveit vastumürki ei leidnud

– Anett Kontaveit / Foto: ETL/Igor Pissarev

Mõni minut üle tunni kestis Dubai turniiri 3. ringi matš, kus Arina Sabalenka (Valgevene, 3) alistas Anett Kontaveidi (15) 6:3, 6:2.

Sabalenka on nüüd võitnud Anetti kõigis kolmes omavahelises kohtumises, aga neist eelmine oli palju tasavägisem ja seal suutis Kontaveit vastase pallinguga enam-vähem hakkama saada. Täna polnud paraku lootustki, kuid tuleb lisada, et Tennisnetile saabunud info kohaselt vaevasid Anetti lisaks tuharalihase vigastusele ka kerge palavik. Oma pallingul oli Anett enamasti kindel, aga kahes geimis tegi mõned saatuslikud lihtvead (nende hulgas topeltvead) ja siis pidi servi loovutama. Kolmas murre teise seti seisul 4:2 tuli juba Sabalenka hiilgemängu tõttu, kuid sisuliselt oli kohtumise saatus juba enne seda geimi otsustatud.

Ka eksperdist treener Harri Neppi tunnistas, et Sabalenka esitust võib nimetada supermänguks. “Kui ta kuu aega tagasi kohtus Kaia Kanepiga, siis tuli Sabalenka poolt ainult vigadepuru. Natuke tahaksin siiski mainida, et Anett võttis vastase tugevat servi vastu liiga lähedalt ja seetõttu eksis palju või andis tõrje vastasele reketi peale. Sellistes olukordades Sabalenka ei eksi, talle liikumise peale mängides teeb ta palju rohkem vigu,” ütles Neppi.

Kui Sabalenka statistikas on sellised numbrid nagu esimese servi õnnestumisprotsent 71% ja kahe seti peale kokku 14 lihtviga, siis on valgevenelannat peaaegu võimatu võita. Maailma parimad ehk suudaksid seda veelgi stabiilsema servi ja kvaliteetsema tõrjega. Enamik punkte tänases mängus kestis alla viie löögi ja see on just vesi Sabalenka veskile, sest pikkades pallivahetustes ta nii hea ei ole.

Anett jäi äralöökide/lihtvigadega väikesesse plussi 13/12, aga Sabalenka 22/14 on muidugi parem. Mängus Kanepiga olid tal samad numbrid 26/41. Servi statistika (Kontaveidi numbrid eespool): ässad 2-6, topeltvead 3-2, esimese servi õnnestumisprotsent 63-71, esimeselt servilt võidetud punktid 61%-78%.

scroll to top