fbpx
Close

Eesti GP-etapil näitas Oliver Ojakäär endast vanematele mängijatele koha kätte

– GP etapi teise koha omanik Carl Bret Parko ja võitja Oliver Ojakäär / Foto: Donatas Narmont

Käesoleval nädalavahetusel peetakse Pärnus alanud aasta esimene Eesti täiskasvanute GP-etapp. Esimesena sai turniir läbi meeste üksikmängus ja lõpptulemus on omajagu tähenduslik.

Meeste üksikmängus osalesid peamiselt juunioride ja noorteklassi kuuluvad mängijad. 32-ne tabel oli täis, selles mõttes oli tegemist osalejaterohke GP-etapiga. “Vanadest” tegijatest olid kohal Priit Pihl ja Lauri Lilleste. Neist Lilleste murdis end poolfinaali ja Pihl veerandfinaali. Kuigi paljud mängijad, kes tavapäraselt osalevad näiteks täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel, kaasa ei teinud, võib GP-etapi võitnud OIiver Ojakääru saavutust pidada märgiliseks. Saab ju Ojakäär kuu aja pärast alles 15-aastaseks!

Kaheksandat asetust omav Oliver Ojakäär loovutas turniiri käigus (5 mängu) vaid ühe seti. See juhtus veerandfinaalis kogenud ja praegu treeneri ametit pidava Priit Pihli vastu. Kolmesetise mängu võitis Ojakäär tulemusega 3:6 6:4 7:5. Poolfinaalis sai Ojakäär jagu teisest kogenud tennisistist Lauri Lillestest 6:2 6:2. Finaalis kohtus Ojakäär juba ka ITF-i punkte omava Carl Bret Parkoga, kes liikus sinna probleemideta. Poolfinaalis alistas esimesena asetatud Parko Marcus Kevin Rõuki 6:1 6:2. Finaalis jätkus tasavägist mängu vaid esimesse setti, mille võitis Ojakäär kiire lõppmängu järel 7:6(5). Teises setis oli Ojakäär juba olukorra peremees ja võitis selle kuivalt 6:0. Seega sai Ojakäär oma kontosse nüüd ka esimese täiskasvanute turniiri tiitli!

scroll to top