fbpx
Close

Eesti ratastoolitennisistid jäid Euroopa võistkondlikul turniiril võiduta

Eesti võistkond Portugalis. / Foto: erakogu

Eesti ratastoolitennisistid osalesid Portugalis Vilamouras Euroopa võistkondlikul turniiril, mis on kvalifikatsioonivõistluseks pääsemaks mais Iisraelis peetavatele võistkondlikele maailma karikavõistlustele.

Osalejaid oli 17 riigist – 13 meeskonda ja kuus naiskonda. Eesti meeskonda kuulusid Viljar Villiste, Urmo Voogla ja Mait Mätas, kapteniks Alar Milk. Eestiga olid ühes alagrupis neljanda asetusega Venemaa, kuuenda asetusega Slovakkia ja Portugal. Eesti kaotas alagrupikohtumised ja edasi ei pääsenud, teavitas Eesti Tennise Liit.

Oleme juba teatanud, et avapäeval kaotas Eesti Slovakkiale 0:3. Teisel päeval peeti kohtumine kodupubliku ees mänginud Portugaliga.
Mängud olid tasavägisemad, kuid siiski saadi 0:3 kaotus. Esimeses mängus kaotas Mait Mätas 3/6, 4/6 Carlos Leitaole (ITF 186). “Mäng oli tasavägine. Esimeses setis jäi Mait 0/3 kaotusseisu, kuid suutis mängu tagasi tulla. Teises setis juhtis 3/1, aga natuke ebaõnne ja veidi puudu otsustavusest, ning võit libises käest,” kommenteeris Milk.

Esinumbrite kohtumises pidi Viljar Villiste tunnistama esisaja mängija Jean-Paul Melo (ITF 85) 6/1, 6/0 paremust. “Viljar tunneb juba kuu aega vasakus õlas valu ja see mõjutab mängu,” selgitas Milk esinumbri kehva esitust. Saranaselt Slovakkia vastu sai paarismängus võimaluse mängida Urmo Voogla, paariliseks Mait Mätas, ja saadi 1/6, 2/6 kaotus. “Mängu oli rohkem kui tulemust,” jäi Milk tennisistide esitusega siiski rahule.

Alagrupi viimases kohtumises oli vastaseks tugev Venemaa, kes teises voorus jäi pisut üllatuslikult 0:3 alla Slovakkiale. Venemaa mõlemad mängijad kuuluvad esisajasse ja eestlaste 0:3 kaotus oli ennustatav ning esireket Villiste kaasa ei teinudki. Mait Mätas kaotas Yuriy Golovinile (ITF 78) 3/6, 3/6, mis on edetabelikohti arvestades igati korralik tulemus. Teistes mängudes saime Alar Milki sõnul niipalju kui anti: Urmo Voogla (ITF 295) kaotas Ildus Shaikhislamovile (ITF 69) 1/6, 0/6 ja paarismängus kaotasime 0/6, 1/6.

scroll to top