fbpx
Close

Anett Kontaveit sai täna puhkust, Saara Orav kaotas avamängu 3:6, 0:6

Eesti koondise treener-kapten Märten Tamla otsustas anda Anett Kontaveidile puhkust tänases FedCupi alagrupiturniiri viimases mängus Ukraina vastu, sest Eesti šansid vältida alagrupis viimast kohta on üsna väikesed.

Nii valmistub Eesti laupäevaseks kohamänguks, mille võitja jääb I gruppi püsima. Vastaseks on Poola ja Taani matši kaotaja, kes on üsna tõenäoliselt Taani, sest neil ei mängi Caroline Wozniacki.

Eesti ja Ukraina matši alustasid Saara Orav ja Marta Kostjuk. 16-aastane Kostjuk on üks maailma parimaid noormängijaid, kuid kuna ta viimasel ajal noorteturniire enam ei mängi, siis ta pole juunioride ITF-i edetabelis enam kõrgel. 2017. aastal võitis ta 14-aastasena Australian Openi noorteturniiri. WTA edetabelis asub Kostjuk 195. kohal. Eile tõi ta Ukrainale punkti kohtumises bulgaarlanna Isabela Shinikovaga.

Orav kaotas esimeses seti 3:6. Kostjuki löögid olid teravamad ja serv tugevam, ent ebastabiilsuse poolest paistsid silma mõlemad. Nii õnnestus ka Oraval aeg-ajalt domineerida, kuid üsna madal esimese servi õnnestumisprotsent (48) ei võimaldanud tal pahatihti initsiatiivi haarata. Halvasti servis ka Kostjuk (45%), aga ta võitis esimese pallingu punkte rohkem kui Orav.

Teises setis servis Orav küll paremini, aga nüüd oli Kostjuk mängus paremini sees ega andnud enam kuigivõrd šansse. Kohtumine lõppes 51 minutiga 6:3, 6:0 ukrainlanna kasuks. Orav võitis esimeselt pallingult 44 ja teiselt 33% punkte, eks selles peituski kaotuse põhjus.

Teises mängus on vastamisi Elena Malõgina ja Katerina Kozlova. Seega ei pannud ka ukrainlannad välja oma kaht kõrgema asetusega mängijat Lesja Tsurenkot ja Dajana Jastremskat.

Otseskoori saab vaadata siit.

scroll to top