fbpx
Close

Kümne päeva pärast läheb tennisekarussell täiega käima

– Austraalia lahtised / Foto: Pixabay

Tennisega hästi kursis olevatele inimestele pole vast üllatus, et detsembrikuu võistluskalender on ülemaailmselt hõre. Tippmängijatele said turniirid sisuliselt läbi novembrikuu keskpaigas.

Nüüdseks hakkab aga tippmängijatele puhkuseperiood läbi saama. Kümne päeva pärast keerleb tennisekarussell juba täie hooga. Selge, et kõik tennisistid ei kipu kohe esimesel nädalal platsile võistlema, ent kindlasti üritab enamik neist enne Austraalia lahtiseid vähemalt ühel turniiril kätt proovida ja mänguvormi koguda.  

ATP Touriga starditakse 31. detsembril kolme ATP 250 turniiriga Kataris, Brisbane’is ja Punes (India). Jaanuari keskpaigas algavatele Austraalia lahtistele eelneb veel kaks ATP 250 turniiri Sydneys ja Aucklandis (Uus-Meremaa). ATP Touri võistluskalendri leiad siit.

Aste madalam Challenger Tour kolib aastavahetusel rohelisele mandrile ja USA-sse. Võistluskalendri leiad siit.

WTA Touri 2019. aasta hooaja esimeste turniiridega alustatakse detsembri viimastel päevadel Hiinas Shenzenis (International 750), Brisbane’is (Premier) ja Aucklandis (International 250). Enne Austraalia lahtiseid mängitakse veel Hobartis (International 250) ja Sydneys (Premier). WTA Touri võistluskalendri leiad siit. 

Osad mees- ja naismängijad esindavad oma riiki 29. detsembril Perthis algaval võistkondlikul Hopman Cupil. Siin on huvitav näha, kuidas esineb “üllatusriik” Kreeka, keda esindavad Stefanos Tsitsipas ja Maria Sakkari. Legendaarne Harry Hopman, kelle nimeline see turniir on, väärib kindlasti eraldi tähelepanu ja Tennisnet püüab selle tühimiku täita.

ITF turniiride jaoks võistluspausi ei olnud, 2019. aasta võistluskalendri meestele leiad siit ja naistele siit.   

scroll to top