fbpx
Close

Kunagine Pärnu turniiri võita teenis esimese WTA tiitli ja kerkis esisajasse

Suzan Lamens. / Foto: Sipa Press/Scanpix

25-aastane hollandlanna Suzan Lamens võitis täna karjääri esimese WTA turniiri, kui alistas Osaka finaalis Kimberly Birrelli (Austraalia) 6:0, 6:4.

Tegemist oli üllatusterohke turniiriga, sest finaali jõudsid kaks teise saja mängijat. Järgmisel nädalal kerkib Lamens ka esmakordselt esisajasse, ent olenevalt Maconi W100 finaali tulemusest on tema koht kas 87. või 88.

Lamens jõudis WTA250 võiduni järk-järgult. Oma esimesed tiitlid võitis ta 2019. aastal W15 turniiridel ja neist teise juulikuus Pärnus, kui alistas finaalis Elena Malõgina. Hollandlanna mängis sama aasta sügisel uuesti Pärnus, aga sealsel siseturniiril kaotas veerandfinaalis Malõginale, kes omakorda teenis karjääri esimese tiitli. Veel mängis Lamens Eestis 2022. aastal, kui ta WTA250 turniiril langes välja kvalifikatsioonis ja Haabneeme W25 turniiril põhitabeli esimeses ringis taas kaotusega Malõginale.

W25 turniire võitis Lamens aastatel 2021-2023, aga tänavu alustas W75 võiduga Trnavas, seejärel WTA125K ehk Challengeri võiduga Oeirases ja lõpus päris WTA võiduga nüüd Osakas.

Mõistagi pole see üllatus, et Eestis ITF-i turniire võitnud mängija kerkib kõrgele, sest meil on kunagi esikohti saanud ka Magnus Norman ja Anastassia Mõskina, noorteturniiri on Eestis võitnud Andrei Rublev ja ilmselt see nimekiri pole täielik, aga kõiki kuulsusi otsima hakata läheks keeruliseks.

scroll to top