fbpx
Close

Liisa Marii Põhjala jõudis Adaži TE U14 turniiril finaali

Liisa-Marii Põhjala finalisti karikaga. / Foto: Adaži Tennis

Reedel lõppes Lätis Adažis Tennis Europe’i U14 3. kategooria turniir, kus Eesti noormängijate parima üksikmängu tulemuse eest hoolitses Liisa Marii Põhjala, kes jõudis tütarlaste üksikmängus finaali ning koos Elizabete Ozolaga võideti paarismänguturniir.

Poiste paarismängu võit tuli aga täies koosseisus Eestisse, sest Otto Herman Pikk/Kristo Vellerand olid selles mänguliigis vastastest selgelt paremad.

Alustame tüdrukutest, kus turniiritabelis kuuendat paigutust omanud Liisa Marii Põhjala alistas avaringis läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile pääsenud läti tüdruku Megija Skabeike 6:2, 6:2, seejärel taas Läti mängija Eliza Mangule 6:4, 6:2, ja et kaks kolmandata ei jää, selgus veerandfinaalis, kui Tartu piiga oli parem jällegi Läti noortennisistist, esimesena asetatud Elizabete Ozolast 6:3, 6:4. Poolfinaalis sai Põhjala jagu Lily Audriana Hagelbergist (Soome) 6:2, 6:3. Finaalis Läti esindaja Viktorija Homutovaga (3) tuli pärast ülipingelist avasetti vastase paremust tunnistada 6:7(1), 0:6. Kokkuvõttes igati tubli teine koht.

Teistest Eesti tüdrukutest jõudis Mette Maria Jürvetson veerandfinaali, võidu said üksikmängus kirja ka Hõbe Lee Heinlo, Meribel Tamsalu ja Varvara Trifonova.

Tütarlaste paarismängus sai Põhjala koos Ozolaga esikoha, kui finaalis alistati Läti duo Homutova/Monta Visocanska 6:2, 6:2. Eesti mängijatest jõudis poolfinaali ka Trifonova, seda koos Alise Aleksejevaga (Läti).

Otto Herman Pikk (esiplaanil) ja Kristo Vellerand Eesti noorte meistrivõistlustel. / Foto: Igor Pissarev

Poiste üksikmängu turniiril läks meie poistest kõige paremini Ott Herman Pikal, kes jõudis kahe võiduga veerandfinaali. Avaringis olid võidukad veel Andreas Kuum ja Kristo Vellerand.

Küll aga panid hästi kokku mänginud Laagri poisid Pikk/Vellerand kinni paarismänguturniiri. Tulemusi vaadates käis see neil üsna lihtsalt. Kui kahes esimeses kohtumises loovutati kokku kaheksa geimi, siis poolfinaal lätlaste Vestards Elsbergsi/Jekabs Stikutsi vastu oli kõige tasavägisem. Eestlaste võidunumbrid oli 6:3, 6:4. Finaalis ei antud Leedu/Saksamaa duole, Mark Griazutin Tverskoj/Richard Hiemann suurt sõnaõigust ning resultaadiga 6:2, 6:1 oli turniirivõit tõsiasi. Poolfinaali jõudsid Kuum/Christofer Tüll.

Juba esmaspäevale algab Lätis, sedapuhku Aizkraukles taas TE U14 3. kategooria turniir, kus Eesti noormängijad jällegi kohal.

scroll to top