fbpx
Close

Eesti GP-etapi võitsid Sten Hiiesalu ja Kiira Paškov

Sten Hiiesalu võitis Eesti GP-l meeste üksikmängu. / Foto: Igor Pissarev

Tartus Veeriku spordihallis peeti sisehooaja esimene Eesti GP-etapp, kus võidu said noorteklassi mängijad, ehkki Sten Hiiesalu mängib juuniorina viimaseid kuid.

Meeste turniiril oli Eesti noorte paremik suures osas kohal, kuid kaasa tegid ka mõned arvestatava tasemega täiskasvanute klassi mängijad, ent muidugi mitte need, kes regulaarselt profiturniiridel osalevad. Esimesena asetatud Hiiesalul oli kõige raskem mäng veerandfinaalis, kus ta sai Edwin Averjanovist jagu 7:6, 7:6 ja mõlemad tie-break’id lõppesid 7:5. Edasi alistas Hiiesalu poolfinaalis 6:2, 6:2 Eesti U18 tänavuse meistri Ken Ink’i ja finaalis Carl Bret Parko (2) 7:6, 7:5.

Kaks asetamata mängijat said poolfinaali. Üks neist oli veel 15-aastane Ink, aga tema võit veerandfinaalis Kristo Kulli (4) üle 6:1, 6:3 ei olnud iseenesest üllatus. Avaringis oli Ink välja lülitanud viiendana asetatud Kevin-Kristjan Uba. Teine niinimetatud üllataja oli juba mitu aastat treenerina töötav Christopher Robin Klettenberg. Kuid ma kasutasin väljendit “niinimetatud”, sest ka Klettenberg on aeg-ajalt oma taset näidanud ja tema võidu Aleksandr Kvitši (3) üle 7:6, 6:2 ja Konrad Pungeri (8) üle 7:5, 5:7, 6:0 ei olnud samuti üllatused. Poolfinaalis kaotas Klettenberg Parkole 5:7, 2:6.

Naiste turniiril sai järjekordse võidu 14-aastane Kiira Paškov, kes äsja oli Lätis võitnud ITF-i J30 turniiri. Ta oli asetatud seitsmendana, aga võitis veerandfinaalis Maarja Leinštrepi (3) 7:5, 7:6 ja poolfinaalis Gerda Reinaru (1) 6:3, 6:4.

Tabeli teisel poolel sepistas üllatuse Loore Kull (4), kes sellega justkui heastas venna Kristo kaotuse veerandfinaalis. Tegelikult oli Kulli tabel kuni poolfinaalini üsna lihtne, aga siis nelja parema hulgas ta saavutas kindla 6:3, 6:0 võidu Lisette Aljase (2) üle. Finaalis võitis Paškov Kulli 6:2, 6:2.

Kiira Paškov. / Foto: Rein Kompus

Meeste paarismängus nähti finaalis “vennatapusõda”, kui Henry Ink ja Samuel Mandelkorn (2) alistasid ülinapilt Ken Ink’i ja Averjanovi 2:6, 6:2, 11:9. Averjanov/Ink olid veerandfinaalis välja lülitanud esimese asetusega Kvitš/Parko lausa 6:1, 6:1. Poolfinaalis võitsid nad Hiiesalu/Robert Raagi (3) 6:3, 6:1 ja teises poolfinaalis Ink/Mandelkorn Klettenberg/Uba (4) 6:4, 6:3.

Naiste paarismängus oli selge, et võitja selgitavad kolm paari, sest ülejäänute tase jäi neile kõvasti alla, näiteks võitsid Nora Olivia Adamson/Reinaru (1) poolfinaalis Johanna Pransi ja Mia Marta Võlli (4) 6:0, 6:0. Teises poolfinaalis kohtusid aga favoriidid ning Aljas/Paškov suutsid alistada Leinštrep/Eleanora Roosi (3) 6:3, 6:1. Finaal peeti väikese vaheaja järel, sest täna pidas Paškov juba kaks üksikmängu ja enne paari finaali oli vaja puhkust. Kuid hoolimata suurest koormusest tuli Paškov kahekordseks võitjaks, sest tema ja Aljas alistasid Adamson/Reinaru 7:5, 6:2.

scroll to top