fbpx
Close

Eesti kohtub Davise karikasarja II grupis Venezuelaga

Eesti koondis Davis Cupi matšil Taškendis: vasakult Siim Troost, kapten Vladimir Ivanov, Mark Lajal, Kristjan Tamm, Markus Mölder ja Johannes Seeman. / Foto: Eesti Tennise Liit

Esmaspäeval loositi paaridesse Davis Cupi Maailmaliiga I ja II grupi meeskonnad. Eesti kohtub jaanuari lõpus-veebruari algul toimuvas matšis kodus Venezuelaga.

Tänu Maailmaliiga moodustamisele ka madalamates gruppides on Eesti saanud kohtuda erinevate eksootiliste vastastega alates näiteks Okeaania väikesaarte koondisest. Nüüd aga minnakse esimest korda kokku Lõuna-Ameerika tiimiga, kuigi sealkandis on siiski käidud, sest 2023. aasta vastane Jamaika ei ole Venezuelast kaugel. Kuid erinevalt selle matšiga mängitakse nüüd kodus.

Lõuna-Ameerika suured riigid, eelkõige Argentiina ja Brasiilia, on tennises üldiselt edukad ja nende riikide mängijaid on tihti jõudnud ka slämmivõiduni või maailma esikümnesse. Kuid Venezuela on tennise mõistes üsna tundmatu kant ja selles paaris oli Eesti asetatud.

Venezuela esireket, 29-aastane Gonzalo Oliveira (ATP 267.) on siiski maailma edetabelis peaaegu sama kõrgel nagu Mark Lajal, aga ATP kodulehe andmetel ei ole ta oma riiki Davis Cupil seni esindanud. Noorema põlve meestest kuulub maailma esimese tuhande hulka ka 19-aastane Ignacio Parisca Romera, aga kõige rohkem Davis Cupi viimase kolme hooaja mänge on kirjas hoopis 31-aastasel Ricardo Rodriguezil, kes asub edetabelis 1113. kohal. Nii et Eesti võiks kodus olla kerge favoriit ja suurem soosik siis, kui Oliveira ei mängi.

scroll to top