fbpx
Close

Renate Marilin Hinno ja Anette Mäelt jõudsid rannatennise EM-võistlustel veerandfinaali

– Renate Marilin Hinno ja Anette Mäelt / Foto: Active Travel

Kreeka suurima saare Kreeta pealinnas Heraklionis lõppesid täna rannatennise EM-võistlused, kus Eesti parima tulemuse mängisid välja Renate Marilin Hinno ja Anette Mäelt, kes 31 paari konkurentsis jõudsid kaheksa parema hulka.

Tulemuse ületas eestlannade asetust, sest meie paar oli paigutatud 11ndana. Kuid pärast kindlat 6:2, 6:1 võitu avaringis hollandlannade üle said Hinno/Mäelt 2. ringis jagu ka viiendana asetatud paarist Coline Arnould/Anne-Charlotte Bigot (Prantsusmaa), keda võideti 7:6, 5:7, 10:6. Kuid veerandfinaalis tulid eestlannade vastu esimesena asetatud itaallannad Greta Giusti/Nicole Nobile ja nüüd ei olnud 1:6, 4:6 kaotusest pääsu.

Teine Eesti naispaar Elina Kalve/Adelia Susi (15) võitis avaringis Dido Blonki ja Anne Hoogendami (Holland) 6:7, 7:5, 10:8, aga siis tuli vastu teise asetusega Itaalia paar Giulia Gasparri/Ninny Valentini, kellele eestlannad kaotasid 1:6, 1:6. Tänases finaalis kohtusid Eesti naispaare võitnud itaallannad omavahel, aga esialgu ei ole tulemus veel teada.

Meespaare mängis Heraklionis 37, mis tähendas, et kümme paari pidid alustama eelringist. Nende seas olid ka Ralf Filip Kivari ja Karl Henrik Pukka, kes kaotasid Kreeka paarile 2:6, 1:6. Meelis Kuusalu/Tarmo Pillerpau said otse esimesse ringi, aga jäid ka võiduta, kui kaotasid kümnendana asetatud Saksamaa paarile 0:6, 2:6.

Homme algavad Heraklionis noorte EM-võistlused ja kaks täiskasvanute klassis võistelnud Eesti paari saavad ka seal U18 klassis kaasa teha. Neidude seas mängivad Kalve/Susi, aga Kivari ja Pukka mängivad kahes erinevas paaris teiste partneritega (vastavalt Henrik Kosemaa ja Andree Karel Kalle). Samuti on Eesti kahe tüdrukute ja ühe poiste paariga esindatud U14 EM-võistlustel. Üks osalistest on ka äsja “päris” tennises ITF-i juunioride turniiri võitnud Kiira Paškov, kes mängib koos Aylin Susiga. Noortel on kavas ka segapaarismäng, kus Eesti osaleb nii U14 kui ka U18 klassis kahe paariga.

scroll to top