fbpx
Close

Kiira Paškov tuli Lätis J30 turniiril kahekordseks võitjaks

Kiira Paškov. / Foto: Igor Pissarev

Aizkraukles peetud ITF-i juunioride J30 turniiril võitis Kiira Pashkov nii üksik- kui ka paarismängu.

Paškov oli üksikmängus asetatud kuuendana, kuid teel finaali alistas nii neljandana asetatud Sofija Zarina kui ka teisena asetatud Polina Korolova (mõlemad Läti). Kui Zarinaga oli mäng tasavägine (tulemus 7:5, 5:7, 6:3), siis Korolova alistas Paškov poolfinaalis koguni 6:1, 6:0. Tänases finaalis tuli Eesti tüdrukule vastu asetamata Daniella Britton (Suurbritannia), kes on Paškovist isegi aasta noorem (13). Britton oli 2. ringis välja lülitanud esimesena asetatud Madara Markevica (Läti) 0:6, 6:1, 6:4. Finaal oli tasavägine, aga tänu tugevale otsustavale setile jäi Paškov peale 7:6, 2:6, 6:1.

Eestlannadest jõudis veel poolfinaali Miia Mihailov, kes oli veerandfinaalis saanud loobumisvõidu Eleanora Roosilt (7). Kuid Mihailov kaotas poolfinaalis Brittonile 3:6, 1:6. Paarismängus olid Paškov ja Britton koos ning seetõttu polnud üllatav, et nad võitsid turniiri. Kolm esimest kohtumist võitsid nad kahes setis, aga finaalis tasavägisemalt Wiktoria Kubicka (Poola) ja Vilte Vaitkeviciute (Leedu) 6:7, 6:4, 10:3. Kumbki paar ei olnud asetatud. Teised eestlannad veerandfinaalist kaugemale ei jõudnud.

Eesti noormeestel oli paremikku asja vaid paarismängus, kus Kevin-Kristjan Uba ja Markus Valtson olid esimesena asetatud, aga nad kaotasid poolfinaalis napilt 7:6, 3:6, 7:10 Danila Folkheimsile ja Augustas Geciasukasele (Leedu). Üksikmängus ei jõudnud eestlased teisest ringist kaugemale, turniiri võitis taanlane William Thulin (4).

scroll to top