fbpx
Close

Mark Lajal kaotas endisele juunioride esireketile

Mark Lajal. / Foto: Usbekistani Tenniseliit

Mark Lajal ei saanud Orleansi Challenger 125 turniiri veerandfinaalist edasi, sest kaotas Alexander Blockxile (Belgia, ATP 249.) 3:6, 3:6.

Võrreldes eelmise vastase Calvin Hemeryga ei olnud Blockxil kaugeltki sellist pommservi ega tapvat eeskätt, aga ta mängis soliidset nö protsentide tennist, aga Lajalil polnud samal ajal parim päev, eriti servil.

Mäng algas nii, et kohe esimeses geimis tegi Lajal kaks topeltviga ja lõi ühe palli ebapuhtast puutest suurtesse kõrgustesse – sisuliselt ta kinkis kohe oma pallingu ära. Aga heade tõrjete ja soliidse tagjoonemänguga võttis Eesti esireket kohe murde tagasi. Tol hetkel tundus, et Lajalil on eelis – ta näis vastase servi hästi lugevat ja nüüd oli vaja vaid oma serv maksma panna. Ent juhtus nii, et pärast seda, kui Lajal läks servi järel 2:1 ette, võitis ta järgmise servigeimi alles seisul 3:6. 0:3.

Mis siis juhtus? Ei saa öelda, et Lajal oleks liiga kehvasti servinud, kuigi esimese pallingu õnnestumisprotsent oli tal võrreldes kolmapäevase mänguga kehvem (vastavalt 64 ja 80). Kuid Lajal ei saanud serviga kuidagi lihtsaid punkte (ässasid ainult üks) ja kui pall mängu läks, võitis tagajoonel nüüd juba enamasti Blockx, kes hakkas järjest kindlamini mängima.

Veel sai Lajal murde seisuks 3:4, aga ta kaotas taas oma servi ja mäng oli läbi. Kokku võitis Lajal oma pallingult kolm ja tõrjelt ka kolm geimi. Nii vähe servigeime (9st 3 ehk 33%) ei ole Lajal juba ammu võitnud. Sealjuures esimese servi vahe ei olnudki suur – Lajal võitis punkte 58% ja vastane 64%, aga teiselt servilt sai eestane kätte ainult 23% ja Blockx 40% punktidest. Täna oli kaks aastat noorem belglane Lajalist parem, aga Eesti esireketil jäi päris palju varu.

Lajal kogus Orleansist 21 ATP punkti ja esialgu on ta maailma jooksvas edetabelis 222. kohal, kusjuures ühe punkti ja kohaga läks Blockx temast täna mööda. Kuid esmaspäevaks võib Lajali edetabelikoht ka pisut langeda.

scroll to top