fbpx
Close

Jurmalas peeti esimene Pickleball Baltic Cup, eestlased noppisid mitu auhinnakohta

– Pickleball Baltic Cup osalejad / Foto: Jaanus Arnover

14.-15. septembril toimus Lätis Jurmalas esimene Pickleball Baltic Cup, kus olid esindatud kõik kolm Balti riiki. Kokku osales turniiril üle 100 mängija, sealhulgas Eestist 26 mängijat. Turniiri noorim mängija oli 9-aastane Anni Arnover Eestist, kellele see oli esimene võistlus ja kes saavutas kaks kolmandat kohta: naispaarismängus koos Anne-Ly Jõesaar-Aasmäega ja segapaarismängus koos Andres Abakanoviga.

Vanim mängija oli 81-aastane Nugzar Mdzinarishvili Lätist, endine tennise suurkuju, kes mängis meespaari noore Alex Churkiniga (Läti), kellega jõuti veerandfinaali.

Kahjuks seekord meeste üksikmängus (väljaarvatud vanuseklassis 50+) eestlastel pjedestaalile asja ei olnud ja kolmikvõidu võtsid leedulased, küll aga saavutasid Eesti mängijad naiste üksikmängus kaksikvõidu: esimese koha saavutas Kristiin Mets ja teise koha Mercedes Riazapova. Naiste paarismängus saavutasid eestlannad Kristiin Mets ja Piret Põlder esimese koha leedulannade Odilija Marcinkeviciute ja Jolanta Paulauskiene ees ning kolmandaks tuli Eesti-Leedu paar Mercedes Riazapova-Loreta Sipaviciene. Lätile tõi esimese kuldmedalikoha meeste paarismäng, kus Nikita Ribakovs ja Maksims Kazancevs võitsid eestlaste paari Imre Saati ja Joonas Arnoveri ning finaalis Leedu paari Linas Pilipaviciust ja Justinas Silkaitist, keda eestlased võitsid alagrupimängudes.

Segapaarismängu finaalis kohtusid omavahel Eesti tiimid ning finaalis alistasid Kristiin Mets ja Rasmus Ink Anu ja Joonas Arnoveri. Kolmas koht kuulus leedulastele Andrius Bielskisele ja Erika Zubrickytele. Kristiin Mets võttis nendel võistlusel seega kõik, mis võtta andis, ning sai kuldse krooni ehk kolm kulda.

Kaks kulda tõi eestlastele Anzi Toom, kes saavutas meeste 50+ üksikmängus esimese koha ja meeste 50+ paarismängus koos Jaanus Arnoveriga samuti esimese koha.

Algajate klassis said mängijad oma esimese võistluskogemuse: segapaaris võitsid pärnakad Miina Sepling ja Kristjan Abakanov, teisele kohale tulid Loreta Sipaviciene ja Silvijus Meškenas (mõl. Leedu) ning kolmandale Anni Arnover ja Andres Abakanov.

Meeste algajate klassis said vennad Andres ja Kristjan Abakanov kolmanda koha ja naiste algajate klassis Anni Arnover ja Anne-Ly Jõesaar Aasmäe samuti kolmanda koha.

Kokku võitsid eestlased 6 kuld-, 2 hõbe- ja 5 pronksmedalit, Leedule läks 3 kulda, 8 hõbedat ja 5 pronksi ning Läti piirdus ühe kullaga.

Baltic Cupil head tulemust näidanud eestlased on pickleball’i mänginud juba 4 aastat, kaugele maha ei jää ka Leedu, kus on mängitud 3 aastat. Seevastu Lätis alustati aasta tagasi, aga see-eest väga suurelt. Riias saab pickleball’i mängida nüüd jäähokiväljakutel, kus siiani on suvel valitsenud tühjus. Leedus Vilniuses avati tänavu tasuta mänguvõimalusega 2 välisväljakut. Mängu populaarsus kasvab ka Eestis – tänavusel Estonian Openil osales 70 mängijat. Praegu mängitakse aktiivselt pickleball’i Tallinnas, Tartus, Saaremaal, Pärnumaal Jõulumäel, Läänemaal Noarootsis ja Kohilas. Loodame, et peagi saab mängu nautida ka Haapsalus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Kommenteeri
scroll to top