fbpx
Close

Mark Lajal alustas Prantsusmaal Challenger 125 turniiri võiduga

Mark Lajal. / Foto: Toomas Kuum

Mark Lajal on Orleansis (Prantsusmaa) peetava Challenger125 turniiri kvalifikatsioonis asetatud teisena ja avaringis sai Eesti esireket võidu, Põhitabelisse pääsuks on vaja üht võitu veel.

Loosiõnne üle ei saa Lajal kurta, sest ta mängis maailma 834. reketi Niki Kaliyanda Poonachaga (India). Mõlemas setis tegi Lajal ühe murde ja võitis 6:3, 6:4. Teise seti esimene geim oli Lajalile kõige keerulisem, tal tuli seal päästa kaks murdepalli. Rohkem murdepalle hindul selles mängus ei olnud. Lajal murdis teises setis seisul 4:4 ja seegi geim oli väga pikk – vastasel viis geimpalli, aga Lajal kasutas ära teise murdepalli. Eesti esireketi serv oli täna üsna hea – ta lõi 6 ässa ja tegi ainult ühe topeltvea, sai esimest servi sisse 65% ja võitis esimeselt pallingult 83% punktidest.

Kvalifikatsiooni otsustavas ringis kohtub Lajal prantslase Lucas Poullainiga (ATP 412.). Nad kohtusid tänavu veebruaris Cherbourgi Challengeri teises ringis ja Lajal jäi tookord peale 7:6, 6:1.

Orleansi turniiril mängib ka üks esisaja mees, esimesena on asetatud Quentin Halys (Prantsusmaa), kes asub maailma edetabelis 98. kohal. Kõige tuntumad mehed sel turniiril on siiski teisena asetatud Denis Shapovalov (Kanada) ja kuuendana asetatud Prantsusmaa veteran Richard Gasquet.

scroll to top