fbpx
Close

Kristjan Tamm võitles hästi, aga kaotas maailma 236. reketile, Davis Cupi seis viigis

Kristjan Tamm (paremal) ja teda võitnud Khumojun Sultanov. / Foto: Eesti Tennise Liit

Usbekistani esireket Khumojun Sultanov suutis Taškendis peetavas Davis Cupi matšis võita Eesti teist numbrit Kristjan Tamme 7:6, 6:4 ja sellega viigistada matši üldseis 1:1.

Tamm pani maailma 236. reketile siiski päris hästi vastu ja servil oli vähemalt esimeses setis väga hea. Kaks murdepalli oli ainult Tammel, vastasel mitte ühtki. Sett lõppes siiski tie-break’is, kus Tammel oli hea võimalus esimesel punktil saada minimurre, kuid Sultanov pääses. Pärast seda mängis usbekk laitmatult. Ta lõi kõik esimesed servid tugevalt ja täpselt sisse ning virutas kaks tõrjet otse punktiks. Numbriliselt väljendus see Sultanovi 7:2 edus.

Teises setis oli Tamm rohkem pallinguga hädas kui vastane, aga servis tähtsatel hetkedel väga hästi ja hoidis võrdsust. Kuni seisuni 4:4, 30:40 oli Tamm tänu servile päästnud seitse murdepalli ja ka selle seti kaheksandal murdepallil lõi pallingu hästi, aga eksis seejärel võrgu ees drive volley‘l ja kaotas servigeimi, ainsa selles kohtumises. Sultanov enam oma servil Tammele võimalust ei andnud.

Esimest servi sisse lõi Tamm 60 ja Sultanov 64% ning esimeselt servilt saavutatud punktid vastavalt 80 ja 83%. Mõlemal head numbrid, aga usbekil natuke paremad. Üldpunktidega võitis Sultanov siiski 86:71, mis ikkagi näitab, et pole kahtlust. et ta vääris võitu.

Homme peetakse kolm kohtumist, kus üheski pole favoriiti, kõik mängud on enam-vähem fifty-fifty. Veel pole kindel, keda paarismängus välja pannakse, aga eelülesandmise põhjal mängivad Eestil Johannes Seeman ja Siim Troost, kellest eriti esimene on sel suvel häid tulemusi saavutanud. Kuid nad on ka üsna hästi kokku mänginud. On üsna tõenäoline, et meeskonna kapten-treener Vladimir Ivanov just selle paari välja paneb. Usbekkidel on üles antud Sultanov ja Sergei Fomin, kes mõlemad täna üksikmängus osalesid.

Paarismäng ja selle ülekanne Delfi TV-s algab kell 8, järgmiste mängude algusaeg sõltub juba eelmiste mängude pikkusest.

scroll to top