fbpx
Close

Mark Lajal ja Daniil Glinka alustavad turniiri Winnipegis

Mark Lajal mängimas Wimbledoni peaväljakul. / Foto: Zumapress/Scanpix

Eesti esireket Mark Lajal sõitis pärast õnnestunud mängu Wimbledonis Kanadasse, kus ta peaks mängima kaks Challenger 75 turniiri kõvakattel.

Taas on Challengeride nädala kava selline, et Euroopa neljal turniiril mängitakse liivaväljakutel, aga Kanadas kõvakattel, mis sobib Lajalile paremini. Kuid praeguse 269. edetabelikohaga Lajal Winnipegi Challengeril otse põhitabelisse ei pääsenud, vaid ta on kvalifikatsioonis asetatud kolmandana. Lajali esimese ringi vastane on maailma 475. reket Ryan Seggerman (USA), kes on tugevam paarismängus, kus ta paikneb ATP edetabeli 100. kohal.

Kohtumine peetakse peaväljaku neljanda mänguna ning ei alga kohaliku aja järgi enne kella 17, mis Eestis tähendab kell 1 öösel. Loomulikult võib mäng alata ka hiljem, kui esimesed kohtumised pikemaks venivad.

Põhiturniirile jõudmiseks tuleb alistada kaks vastast. Lajal on oma tabeliosas edetabeli põhjal tugevaim, paremuselt järgmine on Hiroki Moriya (Jaapan, ATP 413,). Põhiturniiril on esimesena asetatud ameeriklane J.J. Wolf, kes mullu veebruaris oli maailma 39. reket, aga praegu 115. kohal. Wolf jõudis 2023. aasta Australian Openil 1/8 finaali ja sellest tema kõrge edetabelikoht ka tulenes.

Maailma jooksvas edetabelis on Lajal praegu 246., sest juurde on arvestatud tema punktid Wimbledoni kvalifikatsioonist. Kuna aga slämmiturniiri kahe nädala vahel ehk homme uut edetabelit ei avaldata, saab Lajal juurde ka võimalikud punktid Winnipegist, aga samas ka paljud rivaalid jahivad järgmisel nädalal punkte. Et kindlustada kohta US Openi kvalifikatsioonis, peaks Lajal juuli lõpus olema vähemalt maailma 230 parema seas.

Kuid Winnipegis mängib veel üks Eesti tennisist Daniil Glinka, kes on kvalifikatsioonis asetatud 12ndana, otse juba mainitud Moriya järel. Praegu maailma edetabelis 419. kohal paiknev Glinka alustab kvalifikatsiooni täna kell 19 (väljaku esimene mäng) 21-aastase ameeriklase Quinn Vandecasteele’i (ATP 558.) vastu.

scroll to top