fbpx
Close

Eesti meistrivõistlustel algab laupäeval põhiturniir

Valeria Golratš (vasakul) ja Anett Schutting pääsesid naiste paarismängus kvalifikatsioonist edasi geimigi kaotamata. / Foto: Igor Pissarev

Eesti meistrivõistlused algasid reedel ja jätkuvad laupäeval, kuid esialgu on tegemist nö “eelmänguga” – seni, kuni pole alanud üksikmängude põhiturniir.

Laupäevane ajakava on tihe, kuid see sisaldab ainult paarismängude esimese ringi kohtumisi ja üksikmängudes selguvad kvalifikatsiooni neli edasipääsejat.

Reedeste kvalifikatsioonimängude esimese päeva märksõna on see, et asetus ei loe. Tõsi see on, et Eesti teise ešeloni mängijad on reastatud põhiliselt selle põhjal, kui palju keegi täiskasvanute turniiridel kaasa teeb ja punkte kogub. Kui aga võtame lahti naiste üksikmängu kvalifikatsiooni tabeli, siis näeme, et Kadi Liis Saar alistas Paula Puhtla (2) 6:3, 6:1 ja Eleanora Roos Mia Marta Võlli (1) 6:0, 6:1, aga tegelikult ei ole need tulemused mingid üllatused.

Meeste üksikmängu kvalifikatsioonis oli juba põnevaid heitlusi, kui Petrik Tamtik võitis Kaspar Lusti (5( 7:6, 6:4 ja Robin Lucas Sirk Jaagup Joonase (3) 7:6, 7:5, aga jällegi ei olnud asetamata mängijate edu üllatus.

Paarismängudes selgusid kõik kvalifikatsioonist edasipääsejad ühe ringiga. Naiste paarismängus pääsesid edasi kogenumad paarid nagu Helina Lill/Liina Suurvarik ja Valeria Gorlatš/Anett Schutting, ehkki ka nemad polnud asetatud. Kuid mõlemad paarid võivad põhiturniiril noorematele peavalu valmistada. Meeste paarismängu kvalifikatsioonis aga võib-olla oli kerge üllatus, et Marten Murrand/Andre Toomväli alistasid teisena asetatud Kert Kilumetsa ja Kevin-Kristjan Uba 1:6, 6:4, 10:4. Kuid edasi pääsesid esimesena asetatud Kaspar Lusti/Indrek Herman Raudkivi.

Lisame, et suur osa mänge peeti reedel Tallink Tennisekeskuse siseväljakutel, sest Kalevi väliväljakud olid vihma tõttu märjad.

Vaata ajakava ja tabeleid siit.

scroll to top