fbpx
Close

Kristjan Tamm võitis ja viigistas Gruusia vastu seisu!

– Kristjan Tamm | Foto: Eesti Tenniseliit

Eesti Davis Cupi meeskond jäi matšis Gruusiaga pärast Vladimir Ivanovi allajäämist maailma 27.reketile Nikoloz Basilashvilile kaotusseisu 0:1. Nüüd oli oma sõna öelda Kristjan Tammel (ATP 728.), kellel lasus endast maailma edetabelis kõrgemal asetseva Aleksandre Metreveli (ATP 564.) vastu võidukohustus. Ja Tamm sai selle koormaga ilusti hakkama.

Olgu öeldud,et Aleksandre Metreveli kontos on seitse esikohta ITF turniiridel, kuid viimati juhtus see 2016. aastal. Tammel on seni õnnestunud võidutseda ITF turniiridel ühe korra ja seda mullu. Varem pole mehed omavahel turniiridel vastamisi kokku sattunud.

Esimeses setis hoiti oma servi seisuni 5:4. Kuna Tamm alustas pallinguga, siis sai ta kogu aeg ees olla. Metrevelil oli kasutada ainus murdepall Tamme servil seisul 2:2, aga meie tennisist pareeris selle ja jättis ise seisul 4:3 võimaluse kasutamata minna juba kahe geimiga juhtima. Ent seti viimases geimis ei andnud Tamm vastase servil 40:0 edu enam käest ja võitis avaseti tulemusega 6:4.

Teist setti alustas Gruusia tennisist kohe Tamme servi murdmisega ja sellest piisas, et viigistada kogu kohtumise seis. Sett seega Metrevelile tulemusega 6:4. Tegelikult omas Tamm kokku nelja murdepalli seisul 2:3, et tuua tabloole tasakaal, kuid need jäid paraku realiseerimata. Sett võinuks ka teise seisuga lõppeda. Grusiinlasel ei õnnestunud nimelt eduseisul 5:3 teistkordselt Tamme servi murda.

Otsustavat kolmandat setti sai taas Tamm alustada, mis andis talle ka parema positsiooni. Üha olulisemaks muutus servide õnnestumine ja tõrjemäng. Neljandas geimis õnnestus Tammel Metreveli serv murda ja minna kahe geimiga juhtima. Seisul 5:2 omas Tamm ka ühte matšpalli, ent esialgu Metreveli veel pääses. Õnneks domineeris Tamm kohtumise viimases geimis ja viis selle kolmandalt matšpallilt võiduka lõpuni – 6:3. Seega kogu kohtumine Kristjan Tammele resultaadiga 6:4 4:6 6:3.

Veidi statistikat ka (Tamme näitajad on toodud esimesena): ässad 10-5, topeltvead 6-4, murdepallide realiseerimine 9/2-6/1, 1. servi õnnestumise % 60-60, 1. servilt võidetud punktid 76%-79%, 2.servilt võidetud punktid 53%-50%. Kokku võitis Tamm 94 punkti Metreveli 91 vastu.

scroll to top